Hulp bij belastingaangifte

Voor hulp bij uw belastingaangifte in Callantsoog bent u bij ons aan het juiste adres. Aficom is een laagdrempelig kantoor in Noord-Holland waar de klant makkelijk binnenloopt en waar we proberen dicht bij onze klanten te staan. Ons motto is om als ondernemer mee proberen te denken op bedrijfskundig, financieel, fiscaal en juridisch gebied met de ondernemers. Door onze platte organisatiestructuur zijn onze lijnen kort en kunnen we flexibel werken en snel inspelen op de wensen van onze cliënt. We leveren graag hoogwaardige en complete dienstverlening tegen een eerlijke prijs. Dus ook de hulp bij uw belastingaangifte is bij ons in Callantsoog in goede handen.

Belastingaangifte in Callantsoog

De administratie van uw bedrijf vormt een essentiële bron van informatie als deze goed is ingericht. Bij Aficom helpen we u graag met het begeleiden en opzetten van een effectieve financiële administratie. Op basis van een administratie die inzichtelijk is kunt u uw onderneming gerichter ‘sturen’. Hieronder valt dus ook de belastingaangifte, een belangrijke aangifte welke ingevuld dient te worden voor uw bedrijf. Bij Aficom bieden we u hulp bij uw belastingaangifte en zorgen we ervoor dat deze voldoet aan fiscale wet- en regelgeving.

Als ondernemer is het gebruikelijk om periodiek btw-aangifte te doen. De belasting over de toegevoegde waarde kan als hetzelfde gezien worden als de omzetbelasting. Wanneer betaalt u deze? En hoe wordt deze berekend?

Bij grote ondernemingen die meer dan 15.000 euro aan btw per kwartaal betalen is het mogelijk om maandelijks de btw-aangifte te doen. De kleinere ondernemers kunnen dit jaarlijks doen wanneer er minder dan €1.883 aan btw is betaald. Betaalt u in een jaar minder dan €1.345 aan btw, dan hoeft u als kleine ondernemer geen btw te betalen. Het komt voor dat de belastingdienst u verplicht om vaker aangifte te doen wanneer u de btw-aangiftes te laat of niet hebt ingediend. Hierbij worden er waarschuwingen, maar ook boetes uitgedeeld. Zorg dus dat u belastingaangifte in orde is. Wij bieden u de hulp bij belastingaangifte waardoor dit tot in de puntjes wordt geregeld.

Hoeveel aan btw betaalt u?

Tijdens de aangifte berekenen wij hoeveel btw u moet afdragen aan de belastingdienst. Als u de administratie goed heeft bijgehouden, is het inzichtelijk hoeveel btw u heeft betaald aan leveranciers en hoeveel btw er is verrekend aan uw klanten. Het verschil tussen deze bedragen is vaak de btw die u betaalt aan de belastingdienst of van ze terugkrijgt. In een aantal situaties bent u niet degene die de btw betaald, maar de ondernemer aan wie de dienst of goederen zijn geleverd. In dat geval verlengen wij de btw naar de desbetreffende ondernemer.

Hulp bij u administratieve taken

Naast de hulp van uw belastingaangifte verrichten we nog meer diverse administratieve taken, zoals:

  • Het inrichten van administraties;
  • Het beoordelen van administraties op hun doelmatigheid en functioneren;
  • Het verzorgen van financiële administraties;
  • Samenstellen van aangiften omzetbelasting;
  • Tussentijdse rapportages, per maand, kwartaal of halfjaar;
  • Administratieve ondersteuning.

Op zoek naar hulp bij uw belastingaangifte?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak. U mag ons kantoor in Callantsoog ook altijd bezoeken.

Neem contact op
© 2024 Aficom Administratie- en Belastingadviseurs | Website Junction | Sitemap | Algemene voorwaarden | Beperkte aansprakelijkheid | Auteursrechten | Disclaimer | Privacy verklaring | aficom.nl