Belastingaangifte Noord-Holland

Onze financieel adviseur in Callantsoog helpt u bij het opstellen van uw belastingaangifte. Dit behoort tot een van onze werkzaamheden bij Aficom Administratie & Belastingadviseurs in Noord-Holland. De rapportages en fiscale aangiften die voortvloeien uit het werk van onze financieel adviseurs in Callantsoog, worden bij Aficom op een vlotte, scherpe en efficiënte wijze verzorgd. Onze adviseurs worden, indien mogelijk en gewenst, consequent aangemoedigd om op onopvallende wijze bij de klant op de werkvloer werkzaam te zijn. 

Belastingaangifte Noord-Holland

Voor een ondernemer is het belangrijk om periodiek btw-aangifte te doen. Bij Aficom kunnen wij u ondersteuning bieden bij het invullen van deze aangifte. Wanneer betaalt u deze? En hoe wordt deze berekend? Vragen waar u misschien niet veel bij stil staat, maar welke wel belangrijk zijn bij het onderhouden van uw financiële administratie.

Bij grote ondernemingen die meer dan €15.000 aan btw per kwartaal betalen is het gebruikelijk om elke maand btw-aangifte te doen. De kleinere ondernemers daarentegen kunnen dit eenmaal per jaar doen wanneer er minder dan €1.883 aan btw is betaald. Betaalt u als ondernemer in een jaar minder dan 1.345 euro aan btw? Dan hoeft u als kleine ondernemer vaak geen btw te betalen. In sommige gevallen komt het voor dat de belastingdienst u verplicht om vaker aangifte te doen wanneer u de btw-aangiftes niet hebt ingevuld of te laat hebt betaald. U krijg hier vaak een waarschuwing voor, maar er worden ook boetes uitgedeeld door de belastingdienst. Het is dus belangrijk om dit goed bij te houden.

Een adviseur van Aficom kan u hulp bieden bij uw belastingaangifte in Noord-Holland.

Hoeveel btw betaal ik?

Tijdens de aangifte berekenen wij voor u hoeveel btw u af moet dragen aan de belastingdienst. Met een goed bijgehouden administratie is het inzichtelijk hoeveel btw er is verrekend aan u klanten en hoeveel btw u heeft betaald aan leveranciers. Het verschil tussen deze bedragen is vaak de btw die u betaalt aan de belastingdienst of van ze terugkrijgt. Het komt in een aantal situaties voor dat niet u de btw betaald, maar de ondernemer aan wie de dienst of goederen geleverd zijn. We verlengen dan de btw naar de desbetreffende ondernemer.

Controle over uw administratie en belastingaangifte

Onze financieel adviseur zorgt ervoor dat uw interne financiële controle verbeterd wordt. Dus ook de belastingaangifte kan worden meegenomen in deze werkzaamheden. Tegenwoordig is het gebruikelijk dat bedrijven en ondernemers gevraagd wordt een actieve houding in te nemen, in combinatie met een goede flexibiliteit. Om de juiste bedrijfsresultaten te behalen en succesvol te zijn in de markt is het van essentieel belang dat het beleid en de strategie bepalend zijn. De belastingaangifte, jaarrekening en periodieke rapportages zullen dit beleid moeten ondersteunen om verantwoording af te kunnen leggen aan derden. Onze financieel adviseur in Noord-Holland heeft de kennis en ervaring om de juiste ondernemingsresultaten voor uw bedrijf te bereiken.

Onze financieel adviseur kijkt met u naar alle facetten van uw onderneming. Wat is momenteel de inrichting van uw administratie? Is bijstand gewenst voor uw administratie of bij het samenstellen, beoordelen en controleren van uw jaarrekening en bijbehorende financiële verantwoording? Wij hebben ook de mogelijkheid om voor u de financieringsvraagstukken te verzorgen. Onze adviseur in Noord-Holland begeleid u bij de financiële bedrijfsadministratie.

Meer dan belastingaangifte

Naast de hulp bij uw belastingaangifte kunnen we nog meer diverse administratieve taken voor u uitvoeren, zoals:

  • Inrichten van administraties;
  • Beoordelen van administraties op hun doelmatigheid en functioneren;
  • Verzorgen van financiële administraties;
  • Tussentijdse rapportages, per maand, kwartaal of halfjaar;
  • Samenstellen van aangiften omzetbelasting;
  • Administratieve ondersteuning.

Hulp bij uw belastingaangifte?

Voor het maken van een afspraak kunt u gerust contact met ons opnemen. We geven u graag meer informatie over de diensten die wij aanbieden. Het is ook mogelijk dat u ons kantoor in Callantsoog bezoekt.

Neem contact op
© 2024 Aficom Administratie- en Belastingadviseurs | Website Junction | Sitemap | Algemene voorwaarden | Beperkte aansprakelijkheid | Auteursrechten | Disclaimer | Privacy verklaring | aficom.nl